söndag, november 16, 2008

bidrag till emma svenssons tävling.
mer om tävlingen finner ni här.




efter många turer genom mitt bildarkiv blev det till slut fem bilder som får representera mig som fotograf och vad jag gillar att fotografera. jag gillar ju att fotografera så mycket och är inte rädd att anta utmaningen att fotografera något nytt! men till slut blev fem bilder valda inom 3 områden jag vill jobba med inom en mycket snar framtid. medeltid, artister och studiofotografering.

jag har mången gång fått höra att jag har talang för fotograferandet, men med talang kommer man inte så himla långt om man vill arbeta med fotograferingen. jag är villig att lägga ner all min tid med att experimentera, försöka otaliga gånger om igen och lyssna på de som jobbar med detta för att hitta min egen stil och slutligen ha tillräckligt med kunskap för att själv kunna vara en av de som jobbar med fotografering.

enda sen jag började fotografera seriöst har jag slukat allt om fotografering jag kommit över men jag känner nu att det som finns erbjudit i tidningsväg är sådant jag redan läst både en och två gånger eller sådant som ligger långt över min nivå. jag vill därför få hjälp att ta mig upp till nästa steg så jag kan fortsätta att experimentera, försöka ännu fler otaliga gånger och lyssna ännu intensivare på de som jobbar med fotografering. så att jag kan nå mitt mål att jobba som fotograf.
DSC_4950_redigerad_2 by you.

mitt intresse av medeltid är mycket stort och med min kompis annika som ställer upp som modell jämt och ständigt är detta något jag specialiserat mig på. jag tycker att det är en rolig utmaning att få det att se autentiskt ut trots motgångar som lätt kommer av att vi lever i en modern värld. känslan jag får av att se på ett riktigt lyckat medeltids-foto är obeskrivlig och detta är absolut något jag vill hålla på med.

DSC_4418_redigerad_1 by you.

i början av min fotokarriär fotograferade jag mest natur, vilket även händer att jag gör nu, men jag nu tittar jag en gång extra och väljer det mindre uppenbara alternativet. hur många ser egentligen en blommas blad och vas? för att ta det här fotot använde jag mig av en lensbaby vilket jag använder till många av mina bilder. lensbabyn låter mig koncentrera bilden på just det jag vill betraktaren ska se, mer likt så som jag ser det när jag bestämmer mig för att ta en bild. även min uppfinningsrikedom kom väl till pass när jag skulle ta denna bilden, bakgrunden består av hushållspapper!

DSC_0919_redigerad_1 by you.

valet av objekt och bakgrund till den här studiofotograferingen var lätt när jag väl bestämt mig för nagellacket. jag ville ha kontraster till det grå nagellacket vid namn "gun powder". ett hjärta av metall tillsammans med en rosa bakgrund känns som ett perfekt val. jag är inte rädd för att prova mig fram om jag har möjligheten till det och ofta blir resultatet mycket kontrastfullt när jag experimenterar inom studiofotografering.

DSC_1975_redigerad_1 by you.

att fotografera artister är något av det roligaste jag vet, man vet aldrig vad man kan förvänta sig! Utmaningen att få konserten och stämningen att lysa igenom på bilden är väldigt spännande. jag tycker den här utstrålar kraften som fick mig att uppskata konserten ordentligt trots att jag inte lyssnar på deras musik.

DSC_5135_redigerad_1 by you.

händer är något jag alltid fotograferar. jag älskar kraften som finns i händerna och händer kan berätta en historia som ansikten inte kan. att jag ofta väljer svartvitt till mina bilder är för att förenkla, för att få fram kontraster, linjer och kraften i bilden. jag är inte helt omöjlig med färg men väljer jag mellan färg och svartvitt blir bilden ofta i gråskala i slutänden.

3 kommentarer:

  1. Åh vad kul att du gillar den och lagt på bevakning :D Blir riktigt glad när någon som verkar kunnig och jätteduktig inom foto gillar det jag fotat, tar det som en komplimang verkligen! :)

    SvaraRadera
  2. Tycker du har valt väldigt bra bilder och skrivit bra, skall hålla tummarna för dig! <3

    Jag borde även gå kurs hos dig haha :P Aldrig varit bra på att läsa mig till saker, behöver ha det i praktiken.

    SvaraRadera
  3. Ursäkta det sega svaret =)
    Mark hos Canon är vad jag förstått bara en benämning på att det är en uppföljare!

    SvaraRadera